Google'ın Yeni Sosyal Ağ Uygulaması Olan Shoelace İle Tanışın:

Google'ın Yeni Sosyal Ağ Uygulaması Olan Shoelace İle Tanışın: 


Arama motorlarının öncülerinden biri olan Google, Nisan ayında Google Plus uygulamasını kapatmıştı. Bu durumdan yılmayan Google ekipleritest aşamasında olan yeni bir sosyal medya ağ uygulamasını tanıtıyor. 

Shoelace, ‘’kişisel aktivitelerle ortak ilgi alanlarına sahip insanların birbirine bağlamaya yardımcı olan bir mobil uygulama’’ olarak tanımlamaktadır. Yakın zamanda şehirlere taşınan ya da yakınlarda yaşayan,  başkalarıyla tanışmak isteyenlerin gerçek anlamda buluşmasına yardımcı olan bir uygulama… 

Google’ın deneysel ürünler atölyesi olan Alan 120 tarafından  geliştirilen Shoelace’nin misyonu, insanları ortak ilgi alanlarına ve etkinliklerine göre bir araya getirerek ‘’gerçek dünya bağlantısına kolaylaştırmaya yardımcı olmak’’tır. Ayakkabı bağı Andorid 8.0 üstü ve İos 11de mevcuttur. Ancak Google şimdilik yalnızca New York’ta test etmektedir. Amaç, neyin işe yarayıp yaramadığını netleştirdikten sonra uygulamayı ABD’deki şehirlere getirmek… Henüz ülkemize ne zaman gelir kesin bir tarih bulunmamaktadır.  


Shoelace’ın tüm önceliği insanların ilgi alanlarına göre birbirine bağlamaktır. Bir ayakkabıdaki iki bağcık gibi… İnsanlar ‘’Loops’’ adı verilen (döngüleretkinlikler yoluyla birbirine bağlanır. Kullanıcılar kendileriyle ilgili temel bilgileri kendi profilinde paylaşabilir ve başkalarıyla bağlantı kurmak için döngüler oluşturabilir. Bu sayede ilgi alanlarına göre yeni insanlarla etkileşim sağlanabilecektir 
Shoelace’ya katılmak için kullanıcıların bir Google hesabına sahip olmaları gerekecek.  Çünkü uygulama davet üzerinden etkileşim sağlanmaktadır. :)


Kaynaklar:  



Yorumlar

Popüler Yayınlar